Wie zijn wij?

Toneelvereniging Heer Hendrik is opgericht op 17 april 1958. Wij zijn een kleine maar zeer actieve vereniging met haar wortels in ’s Heer Hendrikskinderen op Zuid-Beveland (Zeeland). Sinds jaar en dag treden wij hier op in het Heer Hendrikhuis.
Wij hebben 28 leden, variërend in leeftijd van nog geen 20 tot tegen de 70 jaar. Sommigen zijn al tientallen jaren lid, anderen nog maar enkele maanden.
Van onze leden speelt het grootste gedeelte regelmatig mee in een productie en/of zet zich achter de schermen in als souffleu(r)(se), productieassistent, creatief vormgever of technicus.

Het bestuur telt 5 leden:

bestuur– Ada de Feiter (voorzitter)
– Eddie de Dreu (penningmeester)
– Rieke Goedegebuur
– Everdien Minnaard
– Corry Franse

Steeds weer zetten we ons met veel energie in om 2 keer per jaar een bijzondere productie neer te zetten. Daarnaast spelen we meestal jaarlijks een éénakter waarmee we deelnemen aan het Eénakterfestival van het Zeeuws Centrum voor Amateurtheater. Tot slot volgen we diverse cursussen zoals onder andere voor grime of improvisatie.

We kiezen zeer bewust voor stukken met een wisselend karakter en we schromen niet om met elkaar te kiezen voor tragische en absurdistische stukken. We zijn er ook trots op dat er binnen de vereniging mensen zijn die de moed hebben om eigen bewerkingen te maken.

Voordat een stuk op de planken staat gaat er heel wat werk aan vooraf: de keuze van de spelers en de regisseur, de keuze van het te spelen stuk door de leescommissie, (veel) repeteren, het bouwen van decors, het regelen van de techniek, de kostuums en de grime!
En dan staat eindelijk de voorstelling. Na een generale repetitie spelen we 4 à 5 keer voor publiek en dan zit het er weer op!

Inmiddels hebben we bij ‘Heer Hendrik’ drie leden die de dappere taak op zich durven te nemen om te regisseren. Dapper, omdat het een hele opgave is om een groep spelers naar een eindproductie te begeleiden. Deze leden zijn Ada de Feiter, Eddie de Dreu en Marcel van As. Oud-lid André Gijssel heeft daarnaast de afgelopen tien jaar veel geregisseerd. Omdat hij verhuisd is heeft hij zijn lidmaatschap bij Heer Hendrik moeten beëindigen.

Alle leden van Toneelvereniging Heer Hendrik hopen de toeschouwers een plezierige avond uit te kunnen geven. Want daar doen we het voor! Wil je graag lid worden of een keer komen kijken bij een repetitie? Neem dan contact met ons op via de contactpagina. Uiteraard worden de gegevens van onze (nieuwe) leden met zorg bewaard en behandeld. Kijk hier voor ons privacyreglement. Privacyreglement Toneelvereniging Heer Hendrik 2018

We zijn ook in te huren voor bijvoorbeeld diverse feesten.